Mijn naam is Katrien Horn, geboren in het westen van het land en woon sinds 1992 in de prachtige Achterhoek.

De opleiding tot oefentherapeut Mensendieck heb ik afgerond in 1986. Ik werk nog steeds met veel plezier en voldoening als oefentherapeut omdat het een vak is dat voortdurend in beweging is.

Wat ik zo leuk vind aan mijn vak is om mensen, jong en oud, te helpen zelfredzaam te worden in het omgaan met hun klachten en/of beperkingen. Dat doe ik door oefeningen gericht op het dagelijks leven zodat die direct toepasbaar zijn.

Samen gaan we op zoek naar de ingang waarmee een zinvolle verandering kan plaats vinden.

Mooi als dat lukt !
 
Gedurende 15 jaar ben ik werkzaam geweest als zwangerschapsbegeleider post- en prenataal in Lochem. Mijn interesse voor het veranderende lichaam van de zwangere vrouw is daar ontstaan. Dit was de aanleiding om mij verder te scholen tot gespecialiseerd en geregistreerd bekken-oefentherapeut.

Mijn missie hier is het overdragen van kennis en vaardigheden op het gebied van houding, beweging en ademhaling, zodat de zwangere vrouw, de pas bevallen vrouw, de moeder, haar lichaam goed leert begrijpen en kan aanpassen aan de steeds veranderende situatie. Het zal veel rug en bekkenklachten, urine incontinentie en andere bekkenbodemproblematiek, op lange termijn kunnen voorkomen.

Daarnaast heb ik in 2016 de 3 jarige opleiding adem en ontspanning therapie volgens methode van Dixhoorn afgerond. Hiermee heb ik geleerd om nóg meer de totale mens te bekijken en te behandelen. Iemand leren opnieuw te ervaren hoe het aanvoelt om ontspannen te zijn en makkelijk te ademen, is hier mijn doel.

In 2017 heb ik de cursus slaapoefentherapie gevolgd en ben ik aangesloten bij het Netwerk Slaapoefentherapie.

https://www.slaapoefentherapie.nl/
https://www.vandixhoornvereniging.nl
 
Naast de praktijk in Eibergen werk ik ook in Eibergen en Groenlo.

http://www.oefentherapieeibergen.nl
https://fysiodenpapendiek.nl/