Slecht slapen. We hebben allemaal wel eens een onrustige nacht. Of we liggen wakker mét of zonder duidelijke oorzaak. Wanneer dit vaker voorkomt of lang blijft aanhouden is het zinvol hulp te zoeken. Dat kan tegenwoordig laagdrempelig en dicht bij huis, bij de slaapoefentherapeut.

Slapeloosheid betekent dat je te weinig slaapt of dat de kwaliteit van de slaap niet voldoende is en dat je hier overdag last van hebt in het dagelijks functioneren. Het wordt ook wel chronische insomnie genoemd.

Kenmerken van slapeloosheid zijn:

• Moeite met inslapen

• Regelmatig wakker worden uit de slaap

• Moeite om ’s nachts weer in te slapen na het wakker worden

• Vroeg wakker worden en dan niet meer kunnen slapen

• Niet voldoende uitgerust zijn na de slaap

• Overmatige slaperigheid en moeheid overdag

Lichamelijke, geestelijke of sociale factoren kunnen de slaap belemmeren. Geregeld is een slaapprobleem echter het gevolg van spanningen of verhoogde alertheid. Bij gebrek aan rust overdag, verwerk je gebeurtenissen pas in bed.

Aanhoudende (belemmerende) gedachten kunnen je ook de rust ontnemen die nodig is om te slapen.

De behandelmethode van de slaapoefentherapeut is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten en richt zich op het wegnemen van de factoren die de slapeloosheid in stand houden. De slaapoefentherapeut gaat samen met u aan de slag om de vicieuze cirkel te doorbreken met, gedegen uitleg over de slaap, praktische tips en oefeningen en cognitieve gedragstherapie om zo de balans in je leven weer terug te vinden. De oefentherapeut neemt de gehele 24 uur onder de loep om maatwerk te leveren op uw specifieke slaapprobleem.

U krijgt weer grip op uw slaap, u voelt zich energieker en u kunt zo het goede weer uit de dag halen!

Verwijzing en vergoeding

U kunt met én zonder verwijzing door de huisarts slaaptherapie volgen. In beide gevallen kunt u de therapeut bellen of mailen voor het plannen van een intakegesprek. De behandelingen worden door de zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Link:

https://www.slaapoefentherapie.nl