Mensendieck Oefentherapie is gericht op het verbeteren van gewoontes, op het gebied van houding maar vooral ook van beweging. Gewoontes die tot allerlei pijnklachten hebben geleid of kunnen leiden. Het doel van oefentherapie is klachten verminderen, beter leren omgaan en bewegen met klachten; het zelf leren vinden van een oplossing. Oefentherapeuten Mensendieck behandelen, geven advies, voorlichting en begeleiding ter vermindering van klachten en om te voorkomen dat klachten terugkeren. U kunt bij de oefentherapeut Mensendieck terecht voor gerichte behandeling, training of lessen, zowel individueel als in een groep


Directe toegang oefentherapie

U kunt rechtstreeks naar de oefentherapeut, hiervoor heeft u niet meer in alle gevallen een verwijzing van uw (huis)arts nodig. De huisarts blijft wel een centrale rol spelen, wij informeren en overleggen met de huisarts, tenzij u aangeeft dat u dit niet op prijs stelt. Als u een verwijzing van uw huisarts heeft, is het mogelijk de behandeling efficienter te starten.


Werken aan de oorzaak

De oefentherapeut Mensendieck onderzoekt, behandelt en adviseert mensen met klachten aan het houding- en bewegingsapparaat. Deze klachten kunnen ontstaan zijn tijdens het werken, sporten of specifieke klachten aan nek, schouders, het bekken of de wervelkolom, maar ook klachten die u blijft houden na een operatie of ongeluk. Ook kunnen klachten ontstaan door een verkeerde beweging of gewoon omdat het lichaam ouder wordt. Klachten kunnen vanzelf overgaan maar kunnen ook terugkeren. Maar vooral kunnen klachten een grote belemmering geven in het dagelijks leven. Met deze klachten kunt u bij de oefentherapeut Mensendieck terecht. Samen met de oefentherapeut Mensendieck kijkt u naar uw houding en manier van bewegen in relatie tot uw gezondheid en u dagelijkse bezigheden. Vaak weet u wel dat er zaken anders kunnen, maar dan is het de vraag hoe? Tijdens de behandeling wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met uw mogelijkheden en de omstandigheden thuis en op uw werk. Tijdens de oefentherapie neemt u veel dagelijkse situaties door en leert u hoe daarmee het beste kunt omgaan en hoe u daarin het beste kunt bewegen.